McKenzie terápia

A Mckenzie módszer a világ egyik legsikeresebb gerincvizsgálati-, diagnosztikai-, és terápiás módszere! 40 országban használják. Gyors eredményt, gyógyszer és fájdalommentes kezelést biztosít.

A McKenzie terápia a gerincsérv gyógyítására alkalmas módszer, megelőzhető vele a gerinc műtét, a nyak és derék esetében. A McKenzie módszerrel gyorsan, gyógyszerek nélkül csökkenthető a fájdalom és a zsibbadás. Gerinc porckorongsérv vagy kitüremkedés esetén speciális mozgásprogrammal csökkenthető, megszüntethető a gerincsérv vagy a kitüremkedés. McKenzie terápia egy egyszerű és kíméletes módszer a fájdalom csökkentésére. Mindaddig alkalmazzuk, ameddig esély van a gerinc műtét nélküli gyógyulására.

A McKenzie speciális gerincgyógyító módszerrel 12.000 vizsgálatot és gyógyítást végeztünk a nyaki gerinc és a lumbális (derék) gerinc területén. Ez a terápia nagyon hatásos a gerincsérv és a gerinc protrusió kezelésében, a betegek 90%- nál megelőzhető az operáció, különösen a nyaknál.

A McKenzie módszer egy mozgás vizsgálattal kezdődik, majd egyénre szabottan egy vagy két speciális mozdulatot tanítunk be a paciensnek, amit ha végez, elmúlnak a gerinc fájdalmas tünetei. Azt is megtanítjuk, hogyan tudja ezt a jó állapotot megtartani. A McKenzie módszer egy aktív terápia, egy öngyógyító módszer, a betanult gyakorlatok otthon, egyedül végezhetők. A gyógyuláshoz szerencsés esetben elég egy vizsgálat és egy kontroll vizsgálat, illetve igény szerint heti, havi, vagy féléves további kontroll.

A McKenzie módszer alkalmazható az alábbi esetekben:

  • Porckorong sérv (discus hernia)
  • Porckorong kitüremkedés (protrusio, prolapsus)
  • Karba vagy lábba sugárzó fájdalom vagy zsibbadás
  • Nyak, hát, derék fájdalom


Jelentkezzen be a gerinc mozgásvizsgálatára, állapotfelmérésére, személyi mozgás analízisre, a nagy gyakorlattal rendelkező, magasan képzett McKenzie terapeutáinkhoz.

A tünetek megszüntetése után, azért, hogy ne ismétlődjön meg újra a fájdalom, egy személyre szabott speciális mozgásprogramot állítunk össze Önnek.

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek