Schroth 3D Scoliosis módszer

A gerincferdülés kezelésének leghatékonyabb konzervatív terápiája, mind gyermekkorban, mind felnőttkorban. Gerincműtét nélkül javítható, karbantartható vele a gerincferdülés. A gyerekeknél 8 éves kortól használható, a felnőtteknél pedig addig a korig, amíg a gerinc mobilitása megtartott, még nem merevedett be a gerinc. Ha felmerül a gerincferdülés gyanúja (iskolaorvos, szülő észreveszi), azonnal forduljon szakemberhez! A felnőttkori gerinc tünetek nagy részét is a nem kezelt gerincferdülés okozza.

A korai diagnózis alapján végzett, rendszeres speciális gyakorlatokból álló Schroth terápia a jelenleg alkalmazott leghatékonyabb kezelés gerincferdülés esetén. A gerinc mozgásvizsgálata során informálódunk a gerinc deformitásairól, mobilitásáról, az izomzat állapotáról, nyújthatóságáról. Ezt kiegészíti a speciális röntgenfelvétel, amelyeken további szögmérésekre van lehetőség, és ez segíti a megfelelő kezelési terv kialakítását és a javulás utáni kontrollt. A kezelés alatt megtanult gyakorlatok otthon végezhetők, és csak kontroll vizsgálatra van szükség, megbeszélés szerint hetente vagy havonta, állapottól függően.

Schroth terápiával kezelhető a Scheuermann kór is, a gerinc fejlődési rendellenessége, amely görbe hátat eredményez. A Scheuermann kórt nagyon fontos fiatal korban felismerni és Schroth terápiával kezelni, mert 13-15 évesen még a mobil gerincnél aktívan tudja korrigálni a gyermeket. Fiatalon még nincs fájdalom, de az élet folyamán, ha nem kezeljük, égész életen ét befolyásolja a gerinc állapotát.

 

 

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek