Gerincsérv gyógyítása műtét nélkül (nyak, derék)

A gerincsérv nem más, mint a csigolyák közötti porckorong kitüremkedése.

Kialakulása több okra is visszavezethető, a mozgás szegény életmód, gyenge izomzat, a rengeteg ülés, helytelen emelés, sok hajlongás, stressz. Nagy nyomás nehezedik a porckorongokra a nyak, a derék területén, ahol a gerincet helytelenül terheljük. A porckorongok degenerálódnak, kitüremkednek és nyomják az ott lévő képleteket és sérthetik az ideggyököt.

Tünetei az éles vagy tompa fájdalom, zsibbadás a nyak, hát, derék területén – ez kialakulhat lassan vagy hírtelen. A zsibbadás lesugározhat a nyakból a karba, vagy a derékból lábba. Ha a porckorongsérv vagy gerincsérv hólyag és bélműködési zavart, hírtelen bénulást okoz a lábban vagy a karban, sürgős orvosi beavatkozásra van szükség.
Derék tünet: derék merevség, mozgás beszűkülés, fájdalom, lábba sugárzó fájdalom vagy zsibbadás.
Nyak tünetek: mozgás beszűkülés, nyakfájás, merevség, karba sugárzó fájdalom vagy zsibbadás.

Kezelése a tünetek nagyságától függően:
- a hirtelen súlyos tüneteknél műtét – ez a ritkább
- ezen kívül konzervatív gerinc-kezelés McKenzie módszerrel, ami 90%-ban megszünteti a tüneteket

A Mckenzie módszer a világ egyik legsikeresebb gerincvizsgálati-, diagnosztikai-, és terápiás módszere! 40 országban használják. Gyors eredményt, gyógyszer és fájdalommentes kezelést biztosít.
Amerikai kutatások kimutatták, hogy a műtött betegek kétéves periódus után nem kevésbé panaszmentesek, mint azok, akik nem feküdtek kés alá.

Idegsebész dönti el, mikor van szükség sebészi beavatkozásra. A képalkotó vizsgálatok elvégzése csak műtét előtt lenne indokolt, de sokan úgy gondolják, hogy ettől választ kapnak arra, miért fáj a derekuk, és akkor meg van a gyógymód is. Ám ez nem így van. Az RTG ebben az esetben nem eléggé informatív, CT-re, MRI-re esetleg lehet szűkség, de többnyire a mozgásvizsgálat is elegendő információt ad a gyógyításhoz.

A Gerinc MAX gerinc stúdióban a tünetek megszüntetése után – azért, hogy ne ismétlődjön meg újra a gerinc fájdalom – egy személyre szabott speciális mozgásprogramot állítunk össze pacienseink részére.

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek