Az elmúlt bő három évtizedben több tízezer sikeres gerinc-gyógyítást végeztünk el műtét nélkül. Íme néhány példa pacienseink szavaival elmesélve:

Bödör Gittához 2014 szeptemberében jutottam el –mondhatni „véletlenül” (nem hiszek a véletlenekben); interneten kerestem megfelelő gerincszakembert egyre rosszabbodó nyaki-és egyéb problémáim orvoslására, s a keresőprogram a gerincmax oldalát is felkínálta találatként.

Ugyan több helyen jártam már korábban, többféle masszázson is voltam-ideig-óráig enyhülést is adott, de aztán még intenzívebben lángolt fel a baj; ortopédián, reumatológián is megfordultam, ahol azonban nem igazán foglalkoztak velem. Adtam még egy esélyt, és felhívtam a gerincközpontot. Életem egyik legjobb döntése volt! Igen széles repertoárral kerestem fel Gittát: Scheuermann-kór, egyre fokozódó derék-és nyakfájás, kar-és lábzsibbadás, szédülés és enyhe gerincferdülés boldogtalan tulajdonosaként. Első alkalommal Gitta rendkívül alaposan, precízen megvizsgált, mindent részletesen elmagyarázott, miért fáj ott, ahol érzem a fájdalmat, miért zsibbad a karom-lábam, milyen porc okozza a galibát. Bizony kiderült, igen rossz az állapotom. Mivel a nyakam jelentette akkor a legnagyobb problémát, ezért legelőször azzal kezdtünk dolgozni. Otthon szorgalmasan végeztem a házi feladatként kapott gyakorlatokat, és a következő találkozásunkkor már javulást figyelt meg Gitta. Ahogy javult a nyakam, úgy tudtunk áttérni szépen fokozatosan a többi területre is. Lassan négy hónapja járok gyógytornára, és hétről hétre jobban érzem magam. Nagyon örülök, hogy ősszel felemeltem a telefonkagylót és bejelentkeztem Gittához, mert az ő szakértelmének köszönhetően az eddig kilátástalannak látszó állapotom egyre javul. Nagyon köszönöm!

B-L Terézia, 37 éves

 

A sebész meg akart operálni

Varrónő vagyok, vasárnap kivételével minden nap dolgozom. 2009 óta a bal karom és a kezem zsibbadt a lapockám alatt fájt, a jobb karom is fájt, ha emeltem, állandó erős fájdalmam volt, egész nap szédültem, fájt a nyakam, zugot a fülem, fájt a fejem, éjjel nem tudtam aludni, reggelre zsibbadt a kezem, és a derekam is fájt. Erős fájdalom csillapítót szedtem 2 félét, infúziót kaptam. Az MR vizsgálat két, nyaki gerincsérvet mutatott ki, a sebész meg akarta operálni. Elkezdtem a Gittához járni, kaptam kezelést és utána feladatott, amit otthon kellett csinálni. Az első kontrollra már úgy mentem, hogy csak a bal kisujjam zsibbadt, a második kontrollnál már a kisujjam sem zsibbadt, a harmadik kezelés után, már semmi tünetem sem volt és azóta sincs panaszom. Elmentem a sebészhez kontrollra, megvizsgált és azt mondta, hogy nem kell megoperálni.

Nem gondoltam, hogy valaha megszabadulok a fájdalomtól, most már a kolléganőimet tanítom, mit kell csinálni, ha fáj a nyakuk.

F. I. Éva 40 éves varrónő

 

Végtelen hálás vagyok az egyszerű, de nagyszerű gyakorlatokért, a bíztatásért, a kineziológiai tapaszért, azért, hogy megtaláltam Önt!
Minden tiszteletem az orvosoké, de ... Fél éve járom őket, hogy végre valaki mondja meg, hogy mit csináljak, hogy ne legyenek fájdalmaim, és ne kelljen műteni, érezzem a kezem.
5 orvos, mind mást mond, szedjek szteroidot, fájdalomcsillapítót, majd ráérünk az MR-ire, úgyse szívesen műtik ... Gyógyszeren nem élek, tudtam csak az segít, ha végre valaki megmondja, milyen mozgást csinálhatok és milyent nem!!! Saját kezdeményezésemre kerestem: a gerincmax.hu.
Láss csodát orvostudomány, a majdnem kiszakadt súlyos sérvet gyógytornával, szabad és tilos mozdulatokkal, 3 hét alatt meg lehetett menteni!!! Nem kell műtét, nincs fájdalmam, érzem a kezem, alszom, ... milyen érdekes.
Köszönöm Bödör Gitta! A feszes, görcsös izmomnak, a kineziológiai tapaszt is, a tudást, a hozzáértést, a kés-, és gyógyszermentes gyógyuláshoz segítést!!!
Jövő héttől futhatok is! Nemsokára újra zumbázhatok és kis odafigyeléssel tünetmentesen élhetek. Ja! Végre ma az MR-i is elkészült ... Aki gondolja tiszta szívből ajánlom: gerincmax.hu 

K. Katalin

 

Keramikus vagyok és nagyon megijedtem mikor mindkét kezem zsibbadni kezdett.
Rögtön a Gittához fordultam, mert a derekamat 2 éve már rendbe hozta. Gitta megvizsgált és adott egy feladatot azt végeztem is és már 3 nap után nem zsibbadt a kezem. Ez egy hónapja volt, azóta is jól vagyok, nincs tünetem. Hálás vagyok, hogy ilyen gyorsan rendbe jöttem és tudok dolgozni.

Sz. Ferenc

 

A gyógyszer, az ultrahang, a gyógytorna nem segített a lumbágómon
„2012. február 6-án a régi lumbágóm ezúttal igen makacs derékfájásként jelentkezett, annyira, hogy nem volt póz, sem fekve sem ülve, sem járva, hogy ne hasogatott volna elviselhetetlenül a fájdalom. A Reumatológián 4 nap múlva fogadtak. Itt 10x ultrahang és 10x gyógytornát írt fel az orvosnő. Ezeket igénybe vettem. Igaz, az ultrahangkezelést adó nővér párhuzamosan legalább 3-4 másik beteget kezelt, körözött-körözött a derekamon az érzékelővel, de a figyelme máshol volt. A 20 perces gyógytornán hasonló történt. Zsúfoltság, különféle korú-bajú betegek odafigyelés nélküli tornáztatása. Lement a 10 kezelés és a derekam nem lett jobban. Ezt elpanaszoltam a gyógytornásznak, aki azt ajánlotta, vegyek görbe botot vagy járó gépet. Rájöttem, hogy rossz helyre mentem a betegségemmel. Megvettem a görbe botot.

Március 19-én vizsgált meg Bödör Gitta, majd egy komplett kivizsgálást is kaptam: Röntgenfelvételek a csontjaimról – teljes gerinc, medence csontok, csípők. Amikor elolvastam a leletet, pánikba estem, mert nem volt része a csontjaimnak, amihez az lett volna írva, hogy megfelelő.
Gitta tesztelte a mozgásomat. Megállapította, hol lehet javítani a fájdalomérzésen, mi lehet a gerincfájásom oka, és terápiás tervet készített. Még görbe bottal jöttem az első víz alatti tornára, de a másodikra már összeszedtem magam, a botot a kocsiban hagytam. Soha többet nem vittem be a görbebotomat és végrehajtottam mindent, amit Gitta kért. Rájöttem, hogy ha magam tornázok, nem tudom a mozdulat határokat betartani és túlmozgatom magamat. Április végén már testem rendezetté vált, a járásom nem okozott gondot. Ez alatt semmilyen gyógyszert nem szedtem.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos


Nem szabad gyakran csontkovácshoz járni
„Mintegy 5 éve járok Gittához különböző gerinc panaszaimmal. Eredetileg egy nyaki probléma kapcsán kerültünk kapcsolatba, amit 3-4 alkalom után orvosolt, majd rendszeresen jelentkező háti fájdalmaim miatt végzünk folyamatos mélyizom erősítést. Bármilyen panasszal keresem meg, Gitta mindig megoldás orientáltan áll a problémákhoz, tesztgyakorlataival sokszor jobban meg tudja állapítani a problémát, mint az MR vizsgálat. A rendszeres foglalkozások eredményeképpen az izomzatom megerősödött, amit az is mutat, hogy míg korábban 1-2 havonta kellett csontkovácshoz járnom, most pedig már csak ritkán, sőt egyszer azt mondta a csontkovács, minek jött, magának semmi baja. Persze most már tudom, hogy nem szabad gyakran a csontkovácshoz járni, mert az állandó helyretétel majd visszacsúszás miatt egy idő után, megnyúlnak a szalagok az izmok és kikopnak az ízületek, izomerősítés, kell. Gitta a foglalkozások alatt kedves, de kellően határozott, az eredmény magáért beszél, mindenkinek ajánlom.”

K. Mihály, 40 éves vezető menedzser

Sportolóként évekig fájt a derekam

„Élsportoló voltam, komoly eredményekkel, már fiatalon is fájdogált a derekam, valószínűleg akkor a túlterhelés miatt, de öt évvel ezelőtt egy nyaralás alatt annyira fájt, hogy csak a szobában tudtam feküdni. Haza jöttünk, elmentem csontkovácshoz, gyógytornászhoz jártam, de a derekam ugyan úgy fájt. Gitta megvizsgált és adott feladatott, azt csináltam is, elmúltak a tüneteim, de mondta, hogy rossz a tartásom és gyenge a mély törzs izomzatom és ezért, ha nem erősítem meg ezeket, mindig vissza fog térni a derékfájásom. Évek óta járok hozzá egy héten egyszer, most már rengeteget tanultam, hogy mit tegyek, ha valamilyen fájdalom előjön a derekamban, mert fizikailag erősen terhelem magam, el is tudom mulasztani a fájdalmat, de egyedül nem tornászom, és szeretek hozzá járni.”

M. Gábor, 40 éves asztalos vállalkozó

 

Tenisz közben bele nyilalt
„Sokat sportolok, évek óta futok, teniszezek, fél évvel ezelőtt a tenisz közben bele nyílalt egy fájdalom a nyakamba. Gondoltam, majd elmúlik, de egyre rosszabb lett. A barátom és kollégám járt Gittához. Ő vitt el hozzá. Gitta megvizsgálta a nyakamat, adott egy egyszerű feladatott, amit a tenisz előtt és után végezzek el, és végül elég hamar elmúlt, és azóta sem jön elő a fájdalom a nyakamban. A mozgásvizsgálat kiderítette, hogy minden izmon nagyon erős és minden rendben van velük, kivéve a hasizmomat és emiatt van is egy kis plusz súly a hasamon. Most ezen dolgozunk. Nagyon szeretek Gittához járni, mert utána mindig nagyon jól érzem magam, feltöltődök.”

M. Zoltán, 46 éves menedzser

 

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

 

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

 

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

 

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

 

 

 

 

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre