Nyakfájás hatékony kezelése

Több, mint 30 éve minden nap találkozom 15-20 nyaki gerinc problémás pácienssel és el kell, hogy mondjam, az utóbbi 10 évben sokkal súlyosabbak a nyakból kiinduló tünetek. Talán azért, mert mindenki több órán keresztül használja a számítógépet.

Egy rossz helyzetben tartott nyak, előbb-utóbb nyakfájdalmat, karfájdalmat, ujj zsibbadást, szédülést, fejfájást, fülzúgást, látásromlást okoz. Kialakulhat belőle egy nyaki gerinc sérv. A reggeli nyakfájásról többen azt gondolják, hogy csak egy egyszerű elalvásról van szó, csak meghúzódott az izom. A páciens ebben a meggyőződésében megnyugszik, miközben csak halad előre a folyamat, ez már a probléma első pillanata, ez már a tünetek kezdete.

Rengeteg vizsgálat, tapasztalat, sok sikeres terápia és gyógyulás birtokában állítom, hogy a Mckenzie módszerrel gyorsan, egyszerűen, fájdalommentesen és véglegesen meggyógyítható a nyakból kiinduló szédülés, fejfájás, fülzúgás, nyaki gerinc sérv.

Kimondottan veszélyes utat választanak azok a betegek, akik az interneten található „tapasztalatokat” veszik alapul és az öngyógyítást választják, hiszen a neten mára minden elérhető. Sok ilyen rosszabb állapotba került beteget kezeltem.

Nyaki gerincműtét helyett meg kell próbálni a Mckenzie módszerrel gyógyítani a nyaki gerinc sérvet. Ahhoz, hogy sikeres legyen a gyógyítás nagy gyakorlatra és ezen a téren nagy tapasztalatra van szükség. A Mckenzie terápiát csak az válassza, aki gyorsan, egyszerűen, gyógyszerek és műtét nélkül szeretne meggyógyulni. A tapasztalatom szerint nyaki gerinc sérvnél a csontkovácsolás nem a megfelelő terápia, mert gyakran súlyosbítja az állapotot.

Csontkovács után

István, 34 éves (edzőteremtulajdonos) birkózónak, fájt a nyaka. Azt követően keresett fel, hogy egy csontkovácsnál történt kezelését követően, egyfolytában gombócot érzett a torkában. Ha mozgatta a fejét, nem tudott nyelni, hányingere volt, ha lehajtotta a fejét nem kapott levegőt és pánikrohamai kezdődtek. Elmondása szerint, ilyenkor a szíve majd kiugrott a helyéből. Ezek nagyon súlyos tünetek voltak. Hozott magával egy MR felvételt a nyaki csigolyáiról, amin az állt, hogy a nyaki 3-as csigolyától a nyaki 7-es csigolyáig mindenütt van egy porckorong probléma. Sok nyakból kiinduló problémával találkoztam és nagyon sok nyakat volt alkalmam meggyógyítani.

Megvizsgáltam.

Adtam neki egy speciális erre a problémára adható feladatot, amitől már a rendelőben jobban érezte magát. Otthon is ezt a gyakorlatsort kellett csinálnia, rendszeresen, meghatározott időnként. Két hét múlva jött kontrollra. Minden tünete megszűnt, a fájdalom csak néha jelentkezett, de ekkor a jól bevált feladatsort alkalmazza és ennek hatására a fájdalom megszűnik. A teljes gyógyulásig még két hétre volt szüksége.

 

 

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek