Számítógép előtt ülők gerinc fájdalmainak kezelése

Elmondhatjuk, hogy minden munka egyoldalú megterhelés. Vagy sokat kell ülni, vagy állni, vagy emelni. Az irodában dolgozók egész nap ülnek, ráadásul a számítógép előtt, egy tárgyra fókuszálva a tekintetüket. Ez hosszútávon (5-10 év múlva) gerinc panaszokat fog okozni, még a fiataloknál is. Az állandó megterheléstől, a helytelen testtartástól egyes izmok és ízületek túlterhelődnek, megfeszülnek, más izmok legyengülnek, elfáradnak, óriási nyomás nehezedik az ízületekre, a belső szervekre, mind a nyak, mind a derék területén.

A számítógép előtti munka okozhat szédülést, fejfájást, fülzúgást és persze derék-, és hátfájdalmat is.

Először csak diszkomfort érzés jelentkezik, majd fájdalom a nyakban, hátban, derékban és erre jön még rá gyakran a munkahelyi stressz, ami fokozza a fájdalmat. Az egész napi ülés után, fáradtan le ülünk a járművön vagy beülünk az autónkba, este a TV elé pihenésképpen. Már észre sem vesszük, hogy mi okozza a diszkomfort érzéseinket, amit a testünk jelez is nekünk, de nem figyelünk rá. A munkavégzés közbeni helytelen testtartástól, a sok üléstől fáj a nyakunk, a derekunk, a hátunk, a fejünk és fáradtak vagyunk. A krónikus nyakfájdalommal küszködőket vizsgáló tanulmányok szerint csökken az egyensúlytartási képessége a páciensnek, ez összefüggésbe hozható a nyakizmokkal. Ezért fontos a megfelelő nyakizom kontroll kialakítása a szem- nyak- fej komplexum helyzet és mozgásérzékelése, koordinációja. Ez csökkenti a fájdalmat.

A Gerinc Max Mozgásközpontban elvégzünk pacienseinken egy mozgásvizsgálatot, egy testtartáselemzést, a munka helyzetek elemzését, majd megtanítjuk, hogyan védhetik meg a gerincüket rövid és hosszú távon a gerinc panaszok kialakulásától.

Segítünk Önnek megtartani az egészségét, a munkaképességét, és a jó életminőséget.

Sajnos a testi diszkomfort érzés kihat a mentális és szellemi teljesítő képességünkre is, ami szintén nem terhelhető a végtelenségig. Az egészség és fiatalosság megtartásához elengedhetetlen a kiváló koordináció, propriocepció, a jó testtartás, az izom díszbalanszok megszüntetése, valamint a kiváló mozgásfunkció fenntartása, amely a mentális egészségre és a memóriára tudományosan kimutatható hatással van.

A Gerinc MAX gerinc stúdióban az egyéni vagy a kiscsoportos (3 fő) gerinc tréningek, speciális mozgás programok során nyújtó, lazító, erősítő, energizáló gyakorlatok által végbemegy a gerinc egészségének, mobilitásának helyreállítása; a helyes testtartás kialakítása és megtartásának begyakorlása; a feszültségek oldása a testben, az izmokban és a lélekben.

Az egészség és a jó életminőség megtartását Korokon Saolin masszázsterápiával és Bowen Technikával, a szervezet öngyógyító képességének helyre állításával egészíthetjük ki.

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek