Kisiskolások gerinc izomzatának erősítése, fejlesztése, lúdtalp torna

A hazai szűrések közétett adatai alapján a gyerekek 60%-ánál mutatható ki valamilyen gerinc probléma, helytelen testtartás, talpboltozat süllyedés (lúdtalp), gerincferdülés (scoliosis), Scheuermann kór. Már óvodás, kisiskolás korban látszik, hogy az izomzat fejlődésében milyen hiányosságok vannak. Elálló lapocka, csapott, lógó váll, X-láb, lúdtalp, előre logó has, görbe hát.

Ha ezeket a hiányosságokat idejében észrevesszük és megerősítjük az izomzatot, akkor ez az évek során nem lesz egyre rosszabb. Az erős izomzat segít, hogy ne terhelődjenek túl az ízületek, ebben a korban alapozzuk meg a későbbi jó ízületi funkciót. Ahogy fejlődnek a gyerekek, a csontozatuk is nő, és ezt az izomzatuknak, izomerejüknek követni kell. Azonban, mivel nem mozognak eleget, gyakran elmarad ez az izomerő növekedés, és ez ebben a korban fáradékonyságban, tanulási nehézségekben nyilvánul meg. Ha a lábboltozata nem fejlődik megfelelően, ez rossz hatással van a térdre, a csípőre, a gerincre, ami felnőtt korban már fájdalomban jelentkezik. Sajnos nagyszámú a lúdtalpas gyerekek száma, akikből térdfájós, csípőfájós, gerinc-fájós felnőtt lesz.
Mint tudjuk, a mozgásfejlődés látványosan hat az agyra, a gyermekek szellemi fejlődésére - leegyszerűsítve azt mondhatjuk, okosabbak lesznek a jobb mozgáskoordinációjú gyerekek.

Kinesio-Tape technika

Az újfajta színes testre ragasztható szalagokkal nem csak a gyerekek motivációját lehet növelni a torna iránt, de a felragasztott szalagok segítik stimulálni az izmokat, és az elért eredményt megtartani, fokozni. A nap folyamán a testre ragasztott kis színes szalag jó helyzetben tartja a testrészt, és ez által stimulálja, munkára készteti az izmot.

A Gerinc Max Mozgásközpontban a leghatékonyabb gyakorlatokat alkalmazzuk a gyors eredmény érdekében.

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek