Sport közben szerzett gerinc problémák kezelése

Szinte minden sport egyoldalúan terheli a mozgásrendszert, az izmokat és az ízületeket. A sportolók az edzések és a versenyek során általában csak az adott sportághoz szükséges izomzatot fejlesztik, erősítik, használják, és a test többi izmukat elhanyagolják. Külön kell beszélnünk a versenysportolók problémáiról és terápiás lehetőségeiről, valamint a szabadidő sportolok problémáinak terápiájáról.

A szabadidő sportolók, akik munka mellett sportolnak, legtöbbször bemelegítés nélkül óriási lendülettel vetik bele magukat a mozgásba. Hirtelen éri nagy megterhelés a szervezetett, az izmokat; az izmok nem dolgoznak optimálisan egyenletesen. Az egész nap rögzült kényszertartások megmaradnak, különösen, ha heti 2-3 alkalomról van szó. Ha valaki egésznap ül, sajnos az izomzata nem tudja optimálisan követni terhelést, ezért van az, hogy a szabadidő sportolók között sok a gerinc probléma. Nekik sem kell lemondani a sportról, a mozgásvizsgálat után személyre szabottan betanítunk egy-két speciális gyakorlatot, amit a sport előtt és után el kell végezni, és folytatható a sportolás panaszmentesen. Természetesen a mozgásvizsgálat alkalmával megtalált hiányosságokra is ajánlunk megoldást.

A versenysportolók nagyrészt az izomzatukat, izom-ín átmenetet terhelik túl, és ebből adódnak a fájdalmaik. Ezeket a panaszokat különböző légyrész technikákkal, manuál terápiával, trigger pont terápiával ragyogóan lehet oldani. Ezen kívül az élsportolók teljesítményét fokozni lehet azzal, hogy megtanítjuk és begyakoroljuk a helyes testtartást a sport közben, így a légzésfunkció jobb lesz, nő a légzés kapacitása, az izmok terhelhetősége, optimálisabb lesz az izommunka és ez által nő a sportolók teljesítménye.

Az egészség és a jó életminőség megtartását KoroKan Saolin masszázsterápiával és Bowen Technikával, a szervezet öngyógyító képességének helyre állításával egészíthetjük ki.

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek