vegh agnes

Végh Ágnes
gyógytornász
gerincterapeuta

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Zalaegerszegi Képzési Központjának Gyógytornász szakán végeztem 2009-ben.

A főiskola elvégzése után a Heim Pál Gyermekkórházban helyezkedtem el, ahol nagy tapasztalatra tettem szert a gyermekeket érintő ortopédiai és egyéb mozgásszervi betegségek kezelésében. Napi szinten foglalkoztam scoliosisos, korzettes gyerekek gyógyításával.

Több éves gyermekgyógytornász tapasztalat után a II. kerületi Mozgásszervi Rehabilitációs Központban kezdtem el dolgozni, ahol jelenleg is reumatológiai, ortopédiai, traumatológiai és neurológiai megbetegedésekben szenvedőket kezelek.

Fontosnak tartom a testi-lelki egyensúly visszaállítását, mivel az egyensúly megbomlása betegségekhez vezethet. Mozgással helyreállítható a felborult egyensúly, az egészség, a fájdalommentes élet visszanyerhető.
Az ülőmunka, a helytelen testtartás és a stressz gyakran mozgásszervi panaszokhoz vezet. Ezen problémák miatt kiemelt szerepet tulajdonítok a preventív tornának. Hiszem, hogy nemcsak egy adott helyi problémát kezelünk, hanem az embert egészében tekintjük. Nagyszerű érzés, amikor napról napra látjuk a javulást, és a pácienssel együtt tudunk örülni ezeknek a sikereknek. Rendszeresen foglalkozok az ülőmunka ártalmaitól szenvedő betegek gyógyításával. A rehabilitációm a gyerekektől az idősekig kiterjed.

Munkám során kezelt leggyakoribb kórképek:

 • scoliosis, Scheuermann betegség, hanyag tartás
 • csípőficam, patella luxáció (térdkalács ficama)
 • dongaláb, lábdeformitások, lúdtalp
 • Ilizarov készülékkel történő lábhosszabbítás vagy tengelykorrekció kezelés
 • torticollis (ferde nyaktartás)
 • ízületi panaszok: nyak, hát, derék fájás (lumbago)
 • egyéb ízületi fájdalmak: csípő, váll, térd
 • sport sérülések

Szakmai továbbképzéseim:

 • Barvicsenko-féle manuálterápia
 • Modern Scoliosis Terápia Schroth szerint
 • Kinesio-Tape
 • McKenzie terápia A, B (lumbalis, thoracalis, cervicalis)
 • Deréktáji és nyaki fájdalmak kezelése, stretching és fitness a függesztőrácsban
 • Lymphoedema drainage
 • MBT instrutkor

 

Nézze meg, hogy a felsorolt gerinc problémák közül melyik vonatkozik Önre.

Tovább a gerinc problémákra

A leghatékonyabb gerinc kezelések, a különböző típusú gerinc problémákra specializálva.

Tovább a gerinc kezelésekre

Súlyos állapotból gyógyultam meg
„Teljes bal karom, bal hátam, lapockám mozgásképtelen lett. Gittához jártam gyógytornára, milliméterről milliméterre aktiválta a karomat, hátamat és a karom, a vállam olyan erős, mint a törés előtt volt, soha nem fáj, az időváltozást soha nem érzem meg. Tökéletesen rendbe tornáztatta.”

F. Ilona, 65 éves cégtulajdonos

Két gerinc műtét után
„Nagyon boldog vagyok, hogy két műtét után és amilyen rossz állapotban voltam, szinte tünetmentesen telnek a napjaim. Csak a legnagyobb hálával tudok arra gondolni, hogy olyan szakemberrel hozott össze a sors, aki ennyire odafigyel a betegeire.”

K. Ferenc, 61 éves

Örülök, hogy átjöttem
„Egy influenza szövődményeként begyulladt a jobb vállam aztán átterjedt a bal vállamra is.
„Áramos”, majd ultrahangos fizikoterápiára jártam több hónapon keresztül, de a vállaim még mindig fájtak, és gyenge volt a karom. Gitta megvizsgált és megállapította, hogy mi a baj, hogy miért nem javulok. Úgy láttam, hogy sokkal nagyobb a szakmai tapasztalata és már abból az első foglalkozásból is láttam, hogy nagy odafigyeléssel és energiával összpontosít arra, hogy rendbe hozza a vállaimat. Azóta jók a vállaim, erős a karom nincs semmi tünetem és ezt neki köszönhetem, örülök, hogy át jöttem hozzá.”

F. Gábor, 33 éves Marketing Igazgató

Állandó migrénem volt a stressz és a sok ülés miatt
„Hosszú évek óta küzdöttem migrénes fejfájással. Gitta elvégezte a mozgás vizsgálatot, majd a terápiát, és azóta nem fáj a fejem. Gitta az egész testemen felélesztette az ülő munka miatt legyengült izmaimat. Nagyon jól érzem magam a torna után.”

F. Orsolya, 48 éves Értékesítési vezető

További beszámolók, esettörténetek